"Are My Ears On Wrong?": Hearing Polyphony, ca.1375-ca. 1450 - Sanders, Ernest H. (Current Musicology, 2003)
Counterpoint: Elements and Progression Discipulus: Ecce contrapuncti exempla mea a te heri ad conficiendum mandata. Sed quartam, dissonantiam pessimam, inter contratenorem discantumque, semel in exemplo secundo, at in primo adeo bis video. Si tamen in fine secundi contratenorem in tertiam super tenorem, id est in sex tam de discantu ponam, nonne duas consonantias imperfectas formans totam dissonantiam vitare possim?